By Nate Millado

For seven seasons, Homeland has kept us on the edge of our seats with labyrinthine twists and turns, globetrotting action, and stellar acting led by Claire Danes as Carrie Mathison and Mandy Patinkin as Saul Berenson.

Test your knowledge of SHOWTIME's hit terrorism drama as it heads into its eighth and final season.

Season 8 of Homeland premieres Sunday, Feb. 9, at 9 p.m. ET/PT on SHOWTIME. Catch up on Seasons 1-7 on SHOWTIME ANYTIME.

1. GUESS WHAT?: Carrie suffers from what mental illness?

Claire Danes sitting on a pile of photographs.

Photo Credit: Stephan Rabold/SHOWTIME.

ANSWER: Bipolar Disorder.

2. GUESS WHAT?: Carrie's unauthorized dealings with an imprisoned bomb maker led to a diplomatic incident. Estes (David Harewood) relegated her to the penalty box, which refers to what exactly?

David Harewood in TV series Homeland.

Photo Credit: Kent Smith/SHOWTIME.

ANSWER: Desk job at Langley, VA.

3. GUESS WHAT?: Carrie was an Arabic languages student at which Ivy League university when Saul recruited her?

Claire Danes wearing a head shawl

Photo Credit: Kent Smith/SHOWTIME.

ANSWER: Princeton University.

4. GUESS WHAT?: Brody (Damian Lewis) takes his family on a trip to what historic Pennsylvania town—where he retrieves an explosive vest? 

Morgan Saylor and Jackson Pace of TV series Homeland.

Photo Credit: Kent Smith/SHOWTIME.

Morgan Saylor as Dana Brody and Jackson Pace as Chris Brody in Homeland.

ANSWER: Gettysburg.

5. GUESS WHAT?: What master plan do Saul and Carrie concoct in Season 3 to lure Javadi out? 

Claire Danes and Mandy Patinkin in a hospital.

Photo Credit: Kent Smith/SHOWTIME.

ANSWER: Have Carrie committed to entice enemy agents looking for a vulnerable CIA asset to exploit.

6. GUESS WHAT?: Why does Brody want to assassinate the vice president at the end of Season 1?

Damian Lewis standing outside home flying the American flag.

Photo Credit: Kent Smith/SHOWTIME.

ANSWER: VP Walden was behind the drone attack that killed Abu Nazir's son in Syria .

7. FILL IN THE BLANK: During their weekend in the countryside, Brody became suspicious of Carrie when she revealed her knowledge of his favorite tea, _________.

Damian Lewis and Claire Danes kissing.

Photo Credit: Kent Smith/SHOWTIME.

ANSWER: Yorkshire Gold.

8. FILL IN THE BLANK: VP Walden (Jamey Sheridan) is killed when his __________ is remotely hacked. 

Damian Lewis and Jamey Sheridan on the set of Homeland.

Photo Credit: Kent Smith/SHOWTIME.

ANSWER: Pacemaker … yes, really.

9. FILL IN THE BLANK: When Brody was found guilty of treason against Iran, he was sentenced to death by ________.  

Damian Lewis being led to his death in Iran on TV show Homeland.

Photo Credit: Didier Baverel/SHOWTIME.

ANSWER: Public hanging.

10. FILL IN THE BLANK: In a nod to Season 4, when Carrie worked as a CIA station chief in this country, the final season of Homeland will take place in ________.  

Claire Danes in a sea of Muslim women in portrait for Homeland.

Photo Credit: Jim Fiscus/SHOWTIME.

ANSWER: Afghanistan.

11. TRUE OR FALSE: Brody ran for (and won) a seat in Congress.  

Damian Lewis in military uniform.

Photo Credit: Kent Smith/SHOWTIME.

ANSWER: True.

12. TRUE OR FALSE: An impassioned call from Brody's son, Chris (Jackson Pace), convinced him not to go through with his bomb vest plot.

Jackson Pace and Damian Lewis playing cards.

Photo Credit: Kent Smith/SHOWTIME.

ANSWER: False—it was Brody's daughter, Dana.

13. TRUE OR FALSE: Presumed dead, Tom Walker (Chris Chalk) was actually alive—and working for terrorist mastermind Abu Nazir.

Chris Chalk in military uniform.

Photo Credit: Kent Smith/SHOWTIME.

ANSWER: True.

14. BY THE NUMBERS: The number of years Brody was held captive as a POW

Damian Lewis as a POW for TV show Homeland.

Photo Credit: Kent Smith/SHOWTIME.

ANSWER: 8

15. BY THE NUMBERS: The number of months Carrie spends in a Russian prison at the end of Season 7 

Claire Danes in a black jacket.

Photo Credit: Kata Vermes/SHOWTIME.

ANSWER: 7

16. BY THE NUMBERS: The age at which Quinn (Rupert Friend) was recruited to the CIA

Rupert Friend behind a telescope in the woods.

Photo Credit: Kent Smith/SHOWTIME.

ANSWER: 16

17. BY THE NUMBERS: The date of the tragic terrorist attack at CIA headquarters

Stunt bombing for TV show Homeland.

Photo Credit: Stephan Rabold/SHOWTIME.

ANSWER: 12/12/12

18. GUESS WHO?: Socially awkward surveillance expert, Virgil’s brother 

Maury Sterling in TV show Homeland.

Photo Credit: Antony Platt/SHOWTIME.

ANSWER: Max Piotrowski

19. GUESS WHO?: First female president of the United States 

\u200bElizabeth Marvel as POTUS in Homeland.

Photo Credit: Antony Platt/SHOWTIME.

ANSWER: Elizabeth Keane

20. GUESS WHO?:  Black ops director, Saul's old friend, Quinn's handler 

F. Murray Abraham in TV show Homeland.

Photo Credit: Antony Platt/SHOWTIME.

ANSWER: Dar Adal

21. GUESS WHO?:  Carrie and Brody's love child 

Claire Danes and child actor from TV show Homeland.

Photo Credit: JoJo Whilden/SHOWTIME.

ANSWER: Frances "Frannie" Mathison

22. GUESS WHO?:  Muslim CIA analyst 

Nazanin Boniadi as Muslim CIA agent in TV show Homeland.

Photo Credit: David Bloomer/SHOWTIME.

ANSWER: Fara Sherazi

23. GUESS WHO?:  Season 5  double agent

Miranda Otto as double agent in TV show Homeland.

Photo Credit: Stephan Rabold/SHOWTIME.

ANSWER: Allison Carr

24. WHO SAID IT?: "An American prisoner of war has been turned."

Claire Danes in a head scarf in the Middle East.

Photo Credit: Kent Smith/SHOWTIME.

ANSWER: Hasan to Carrie

25. WHO SAID IT?: "Are you sure you’re not a monster?"

Damian Lewis and Claire Danes embracing.

Photo Credit: David Bloomer/SHOWTIME.

ANSWER: Carrie to Brody

26. WHO SAID IT?: "Get the f— out of my White House!"  

Elizabeth Marvel and Beau Bridges in the oval office on the set of Homeland.

Photo Credit: Antony Platt/SHOWTIME.

ANSWER: Vice President Warner

27. WHO SAID IT?: "I’m the guy who kills bad guys."

Rupert Friend lying on cobblestone street with a gun

Photo Credit: Stephan Rabold/SHOWTIME.

ANSWER: Quinn

28. WHO SAID IT?: "You’re the smartest and the dumbest f—person I’ve ever known."

Claire Danes and Mandy Patinkin on the set of Homeland.

Photo Credit: Stephan Rabold/SHOWTIME.

ANSWER: Saul to Carrie

Originally published in Watch! Magazine, January-February 2020.

Season 8 of Homeland premieres Sunday, Feb. 9, at 9 p.m. ET/PT on SHOWTIME. Catch up on Seasons 1-7 on SHOWTIME ANYTIME.

MOST POPULAR

By viewing our video content you are accepting the terms of our Video Services Policy.
© 2019 CBS Interactive. All rights reserved.

Follow us: